3e Indian Summer Ultra trailrun

Laatste update: 4 september 2018 00:00

Op zaterdag 20 oktober vindt de 3e editie van de Indian Summer Ultra trailrun plaats in Drenthe

De Indian Summer Ultra is een trailrun van 127 kilometer door Drenthe. Het evenement vindt voor de derde keer plaats op zaterdag 20 oktober. Het parcours loopt grotendeels door de gemeente Aa & Hunze en is bijna geheel onverhard. Inmiddels hebben 170 deelnemers zich al aangemeld voor dit loodzware hardloopevenement

De ultratrailsport is groeiende in Nederland. Hardlopers verleggen steeds meer hun grenzen. Daar waar een marathon ooit de ultieme uitdaging was, wordt deze afstand nu als trainingsrondje gezien door deze ultralopers.

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de 127 km solo of team estafette, 102 km solo en 60 km solo. Gelijktijdig vindt er ook een kortere trailrun plaats van 14 en 27 km.

De startlocatie van de Indian Summer Ultra is op Camping de Weyert in Rolde. De deelnemers lopen van Rolde naar Anloo, vervolgens weer via Rolde naar Westerbork en het Boomkroonpad. Hier maken de 127 km lopers een extra lus naar het Drouwenerzand en lopen alle lopers via boswachterij Gieten naar de finish in Rolde. De start is om 6 uur 's morgens. De deelnemers hebben tot middernacht de tijd om te finishen.

Inschrijven en meer informatie:

www.IndianSummerUltra.nl en www.facebook.com/IndianSummerUltra.

Foto: Rene Schraa.

 

Nieuws in Rolde

Meer nieuws